In 2012 begint de Nederlandstalige band Frimout rond frontman Stef Willems aan hun missie: met eigen Nederlandstalige popmuziek de Vlaamse muziekwereld veroveren.

Hun swingende popsongs en bloedmooie persoonlijke ballades worden warm onthaald door de radio’s. 17 zelfgeschreven songs schoppen het tot in de playlist van Radio2, de grootste radiozender van Vlaanderen. De liefdessong ‘Ninett’ uit 2014 is intussen uitgegroeid tot een instant klassieker. Maar ook de singles ‘Sterren Zien’ en ‘Toffer dan tof’ worden grijsgedraaid. Topproducer Steve Willaert (oa Natalia en Will Tura) zet in de studio volop zijn schouders mee onder de band.

Na een pauze van 1,5 jaar slaat Frimout begin 2021 een nieuwe richting uit. ‘Eenzame Reiziger’, een samenwerking met de Amerikaanse flamencogitarist El Javi, laat in april 2021 een nieuw geluid horen en scoort hoog in de Vlaamse hitlijsten. Begin maart 2022 verschijnt hun nieuwe single ‘De overkant’, waarop het ‘Boedapest Art Orchestra’ fantastisch mooie strijkpartijen laat horen.

Frimout is bovenal een uitstekende liveband die het publiek keer op keer op sleeptouw neemt. Meer dan 170 stomende optredens in alle uithoeken van Vlaanderen en Nederland bezorgen de band een live-reputatie om ‘u’ tegen te zeggen. Frontman Stef weet hoe hij een publiek moet ontroeren én entertainen.

De band staat onder andere op een volgepakte Oude Markt van Leuven, twee keer op de Gentse Feesten, de Paulusfeesten in Oostende, Geel Zomert en ze spelen ook 15 concerten voor de Engie Parkies.

In 2022 vieren ze hun 10-jarig jubileum. Tijd om alle registers open te trekken. Tijdens hun zomertour gaan ze een ‘best-of’ set spelen maar daarin hun mooiste en strafste songs van de voorbije 10 jaar.  Stil blijven staan is daarbij geen optie. Dat is een belofte!